A cup of tea

Op deze pagina even geen Horse Time, maar Tea Time.

naamloos     images

Theetijd Thee is veel meer dan een warm drankje drinken, het gaat om een moment van rust, aandacht, tijd voor jezelf en voor elkaar als je in gezelschap thee drinkt, Je schenkt vooral aandacht. Drink goede thee uit een mooie theepot met sierlijke theekopjes. En thee drinken doe je op een fijne stoel. Een theeritueel geeft gelegenheid om bij te komen, gevoelens te delen of gesprekken te voeren. 

Dus neem eens de tijd voor aandachtig thee drinken. Een momentje voor jezelf, een moment van rust, met volle aandacht een kopje thee drinken.

Ga dan weer verder met je dagelijkse bezigheden. Zie wat dat met je doet als je hier een paar momenten per dag de tijd voor neemt.

Lees hier meer over: Theetradities

Waarom deze pagina over theedrinken?

Om goed met paarden te kunnen werken en communiceren vraagt dat op de eerste plaats om aan jezelf te werken en goed voor jezelf te zorgen. Techniekjes zijn leuk, maar als jij zelf niet goed in je vel zit, als je mentaal of lichamelijk uit balans bent, gaan die techniekje het verschil niet maken.

Hoe kun je je paard goed berijden als je zelf geen conditie hebt en niet soepel in je lijf bent? Hoe kun je begrijpen wat je paard je duidelijk wil maken als je in je hoofd druk bent met andere zaken, dingen die geweest zijn of nog gaan komen, zorgen die je hebt, als je vermoeid bent?

Herkenbaar? Voor mijzelf wel in ieder geval.

In een volgend artikel schrijf ik daar mee over.